Lastensuojeluilmoitukset

15.04.2018

Lastensuojelun sosiaalityöntekijän kirjausten mukaan perheestämme on tehty kymmeniä lastensuojeluilmoituksia Ylöjärvellä asumisemme (n.3kk.) aikana. Vaatimuksista huolimatta en ole saanut tietää ilmoitusten tekijöitä, enkä myöskään syitä miksi ilmoitukset on tehty. Syyskuussa 2016 saamistani papereista ilmenee vain kolme ilmoitusta. Lopuista kymmenistä ilmoituksista en toistaiseksi tiedä mitään, vaikka kolme vuotta olen asiaa selvittänyt.

Ensimmäisen ilmoituksen oli tehnyt Rinteen päiväkoti. Heidän mukaansa lapsemme ovat jatkuvasti likaisia ja heidän vaatteensa todella likaisia, söivät suuria määriä ruokaa joka aterialla ja olivat väsyneitä. Kielenkäyttö todella roisia, vuorovaikutus aikuisiin joko todella uhmakasta, tai lähes täysin puuttuvaa. Vanhin poikani oli kuulemma kertonut käyttävänsä kotona päihteitä (olutta ja tupakkaa) ja kokonaisuudessaan tilanne on vaikuttanut heidän silmissään hyvin huolestuttavalta.

Eräänä päivänä lapsia hoidosta hakiessani Rinteen päiväkodin johtaja kertoi jonkun työntekijöistään tehneen lastensuojeluilmoituksen, koska tyttärelläni oli aamulla ollut hoitoon tullessaan päällään likainen paita. Tulimme paitaa tarkastellessamme molemmat siihen lopputulokseen, että paidalla oli aamulla ennen päiväkotiin lähtöä tyttäreni syömää viiliä. Mistään muista huolista johtaja ei minulle maininnut, vaan sanoi työntekijän ylireagoineen ja ettei ilmoitus johda jatkotoimenpiteisiin. Muista päiväkodin sosiaalitoimelle esittämistä huolista sen verran, että kotonamme ei ole alkoholia käytetty, eikä alkoholia ole ollut tippaakaan koko lastemme elinaikana, eikä poikani ole milloinkaan ainakaan jäänyt kiinni tupakan poltosta. Olemme aina olleet ex-vaimoni kanssa hyvin tarkkoja lastemme pukeutumisesta ja käytimme lapset suihkussa joka toinen päivä. hampaat pestiin aamuin ja illoin, eikä kukaan ole milloinkaan ennen tätä, eikä myöskään tämän jälkeen sanonut mitään lastemme pukeutumisesta, tai huonosta hygieniasta! Kirjauksessa viitattiin myös Rinteen päiväkodista tulleeseen toiseen yhteydenottoon, jonka mukaan olivat päiväkodissa olleet huolissaan, kun emme välittömästi päässeet noutamaan kesken päivää sairastunutta lasta kotiin. Vaimoni oli tuolloin kotona yli 10 kilometrin päässä ilman autoa, heikkojen linja-autoyhteyksien päässä ja minä olin autolla töissä. Totesin itse ehtiväni paikalle nopeammin, eikä lasta olisi ollut sairaana hyvä bussiin viedäkään. Ilmoitin päiväkotiin tulevani niin pian kuin pääsen. Jätin työpäivän kesken ja hain lapset parin tunnin sisällä heidän yhteydenotosta. Erikoinen tyyli Rinteen päiväkodilla pitää linjat kuumana Ylöjärven sosiaalitoimistoon ennen kuin ovat edes keskustelleet vanhempien kanssa, mikäli tällaisia huolia esiintyy. Minulle ilmoittivat siis vain tuon yhden paidan olleen likainen, eikä mitään muuta. Kaikki muut lastemme kanssa toimineet lukuisat tahot ovat poikkeuksetta kertoneet kaiken sujuneen kanssamme aina moitteettomasti ja lastemme olleen aina hyvin ja sään mukaisesti varustettuja, hyvin käyttäytyviä ja iloisia lapsia. Tyttäreni vuorovaikutustaidot ovat täysin normaalit, toisin kuin Rinteen päiväkodista kerrottiin. Tyttäreni on vieraiden ihmisten seurassa varautunut ja hiljainen, mutta tutustuttuaan ottaa kontaktia ja käyttäytyy aivan kuten muutkin saman ikäiset lapset. Lapsemme olivat Rinteen päiväkodissa vain joitain viikkoja, koska heillä oli paikat Touhulan päiväkotiin, joka oli vielä tuolloin valmisteilla. Touhulasta raportoivat, aivan kuten kaikista muistakin hoitopaikoista, kaiken sujuneen aina miten pitääkin. Tulee väkisinkin mieleen, että lastensuojelun sosiaalityöntekijällä on tuttuja Rinteen päiväkodissa, jotka "auttavat" sossua "auttamaan" lapsiperheitä! Minulla on lukuisia raportteja hoitopaikoista ja kouluista, eikä missään muualla ole ollut ikinä mitään huolta lapsistamme!

Toinen lastensuojeluilmoitus oli tullut neuvolasta, koska emme olleet käyttäneet tytärtämme nelivuotis tarkastuksessa. Heidän mukaansa oli myös joitain rokotuksia jäänyt saamatta. Neuvolasta sanottiin, että eivät olleet saaneet vaimoani kiinni, mutta eivät sitten kuitenkaan viitsineet soittaa minun numerooni, joka heillä oli olemassa ja mihin aiemminkin olivat saaneet yhteyden! Lisäksi lastemme kaikki rokotukset ovat aina olleet ajan tasalla ja olemme lisäksi osallistuneet ylimääräiseen rokotusohjelmaan ja lapsillani on täten ollut keskimääräistä parempi rokotesuoja. Käsittääkseni lasten neuvolakäynnit eivät muutenkaan ole pakollisia ja jokaisella vanhemmalla on oikeus halutessaan kieltäytyä lastaan sinne viemästä! Hoidin joka tapauksessa neuvola asian kuntoon heti, kun yhteyttä viimein ottivat.

Kolmas lastensuojeluilmoitus oli sosiaalitoimiston itsensä perheestämme tekemä ilmoitus koskien rästissä ollutta vuokraa ja tämä on ainoa ilmoitus joka piti paikkansa. Jäin työttömäksi pian Ylöjärvelle muuttomme jälkeen, koska yritys jossa tuolloin työskentelin teki konkurssin. Tuolloin kesti useita kuukausia ennen kuin aloin saamaan liitosta rahaa, koska laskivat vielä tuolloin pitämättömät kesälomat tuloiksi toisin kuin nykyään. Silloin meiltä jäi vuokraa rästiin ja jouduimme hakemaan toimeentulotukea. Olimme oikeutetuja tukeen, mutta vuokraa oli ehtinyt jäädä rästiin ja sosiaalityöntekijä toimeentulotuen puolelta teki ilmoituksen lastensuojelun sosiaalityöntekijöille.

Ylöjärven lastensuojelun tekemissä kirjauksissa kaikki asiat on tietenkin paisuteltu järjettömiin mittasuhteisiin, jotta ovat saaneet asiat näyttämään hyvin dramaattisilta ja perheemme kannalta mahdollisimman vahingollisilta!

Lisään artikkeliin tiedot muista lastensuojeluilmoituksista, jos sellaisia on olemassa ja mikäli saan ne jossain vaiheessa tietooni. Lastensuojelun sosiaalityöntekijän mukaan minulla on kaikki perheestämme olemassa olevat asiakirjat, mutta niistä ei käy ilmi kuin nämä ilmoitukset, vaikka väittivät Hallinto- oikeudessa ilmoituksia olleen kymmeniä!

28.11.2016

viimeisin sossun kanssa käyty keskustelu oli puhelinpalaveri, johon osallistui ex-vaimoni, minä ja Ylöjärven lastensuojelun sosiaalityöntekijät Hanna Seesvuori ja Piia Leivo. Kävimme läpi jälleen kerran toiveitamme päästä osallisiksi johonkin tukitoimeen. Itse en koe tarvitsevani mitään kuntoutusta, enkä muutakaan tukea, mutta aiemmin hakiessamme perhekuntoutukseen taka-ajatuksena on ollut päästä sinne nimen omaan lasten kanssa. Ja edelleen olisin valmis mihin tahansa toimenpiteeseen, mikäli se edesauttaisi lasten kotiinpaluuta! Kuten jo aiemmin olen kertonut, vaatimuksemme kuntoutuksesta on lukuisia kertoja evätty, kuten kaikki muutkin toimet, mitä olemme itse pyytäneet. Toteutettavien toimenpiteiden listalle on päässyt ainoastaan sosiaalitoimen ehdottamat asiat!

Lisäksi esitin jälleen kerran vaatimuksen huostaanoton purkamisesta. Tämän olen tehnyt satoja kertoja kolmen viime vuoden aikana, mutta mitään ei ole tapahtunut. Tällä kertaa sossu lupasi tehdä asiasta päätöksen. Puhelusta on nyt kulunut jokunen viikko aikaa, mutta mitään päätöstä en ole heiltä saanut. Tosin postissa tuli asiaa koskien kuulemispöytäkirjat, joihin minun tulisi vastata vastustanko sossun päätöstä ja kaavakkeissa oli valmiiksi ruksattuna lokero en vastusta. En kuitenkaan ole kuullut mikä tämä heidän päätös asiassa on! En nyt taas oikein käsitä mitä he tällä ajavat takaa. Lasten kotiin paluulle ei ole mitään estettä! Olen silti täysin varma, että Seesvuori ei tule ikinä palauttamaan lapsia kotiin, mikäli saa päänsä pitää! Eli mikäli nyt allekirjoittaisin kaavakkeen, niin he saisivat kielteisen päätöksen tehdessään minun allekirjoituksella varustetun todistuksen, jossa en vastusta kielteistä huostaanoton purkupäätöstä! Jep!

Nuorimmat kaksi lastani jotka asuvat sijaisperheessä soittivat tänään. Ajamme aina puhelimessa rallia ja luetaan nuorimman poikani kanssa, joka on tällä hetkellä ensimmäisellä luokalla. Nuorimman tyttäreni kanssa taasen lauletaan, tai siis hän laulaa ja minä kuuntelen sujuvasti. Poikani kertoi menevän kaverinsa kanssa tänään kylpylään uimaan. Olen aikaisemminkin kuullut, että hän on käynyt jonkun kaverin kanssa jossain uimassa, mutta tänään puhelun päätteeksi minulle selvisi, että kyseessä on joku vitun isoveli systeemi! Mun pojalle on mun selän takana järjestetty joku vitun varaisä! Mä vaadin suu vaahdossa lisää tapaamisia ja muksuja kotiin, mutta en ole saanut edes muutamalla tunnilla tapaamisia pidennettyä! Sen sijaan että antaisivat muksut kotiin, missä heidän on hyvä olla he hankkivatkin korvikkeen, että poika saa tekemistä! Ensin harventavat tapaamisia vedoten poikani tarvitsevan normaalia arkea, mutta kuitenkin hankkivat muuta arkea muuttavaa toimintaa kotiin pääsemisen sijaan! Uskomatonta! Ja miksi he käyvät tämän äijän kanssa aina uimassa? Hiukan häiritsee ajatus, kun ottaa vielä huomioon, että poikani oireilu on alkanut samoihin aikoihin, kun nämä tapaamiset alkoivat! Tulevista tapaamisista päätetään noin puoleksi vuodeksi kerrallaan. Aluksi tapaamiset olivat pari tuntia, sitten viisi tuntia, sitten vuorokausi ja tällä hetkellä ovat viikonlopun kotona kerran kuussa. Aiemmin olivat kolmen viikon välein, mutta päätyivät harventamaan tapaamisia pari kuukautta sitten, koska pojallani on kuulemma haasteita koulunkäynnissä! Vittu mitä paskaa! Jätkä vetää joka kokeesta kymppiä, on oppinut lukemaan, sekä pärjää muutenkin koulussa hyvin ja saa hyvää palautetta. Ja sossu kehtaa selittää tuollaista paskaa, jotta saisi minimoitua meidän yhteydenpidon! Koko kolmen vuoden aikana en ole kuullut heiltä ensimmäistäkään pätevää syytä rajoittaa tapaamisiamme, vaikka ovat näin tehneet lukuisi kertoja! Ja kaikki muut viranomaiset ovat hiljaa, tai komppaavat sossun kantaa täysin tilanteesta tietämättöminä! Yleensä vetoavat siihen, että lapset "oireilevat" tapaamisten jälkeen! Totta vitussa oireilevat, kun joutuvat lähtemään pois isän ja äidin luota! Luojan kiitos ovat nykyään edes hyvässä perheessä!

16.12.2016

Eilen minulle soitti PKS:n työntekijä. PKS on yksityinen lastensuojelun palveluita tuottava yritys. He hoitavat pienempien lasteni asioita. Hän kertoi poikani tilanteen olevan todella huolestuttava. Itse en ole aiemmin kuullut mitään negatiivista poikani käytöksessä, vaikka he soittavat minulle pari kertaa viikossa. Kertoivat huolensa olevan todella suuri ja lääkäri oli väläyttänyt jo poikani koulunkäynnin keskeytystä ja kriisijaksoa psykiatrisella osastolla! Hän kuulemma potkii ja oireilee? Ovat maanantaina menossa keskustelemaan poikani tilanteesta. Tähän tilaisuuteen meitä vanhempia ei ole kutsuttu! Miten voi olla mahdollista, että he keskustelevat keskenään poikani asioista kutsumatta meitä huoltajia paikalle! Olemme täysin heidän armoillaan, emmekä voi vaikuttaa asiaan mitenkään! He pilaavat lapseni elämän ja me voimme vain seurata vierestä! Kunpa joku puuttuisi tilanteesen ja pysäyttäisi tämän sairaan toiminnan!

Tänään lastensuojelun sosiaalityöntekijä Seesvuori lähetti minulle tekstiviestin, jossa hän kertoi tämän viikonlopun lasten kotiloman peruuntuneen vedoten poikani tilanteeseen! Hän ilmoitti asiasta kolme tuntia ennen lasten oletettua ja odotettua kotiloman alkua! Jumalauta mitä sadismia! Mikäli jotain oireilua on, niin se johtuu siitä ettei poikani pääse kotiin meidän luokse! Ja oireilu ei tule loppumaan ennen kuin he saavat olla kotona! Poikani tilanne ei varmasti parane, kun hän kuulee tapaamisen peruuntuneen!

Lastensuojelun sossut ja lastensuojelulaitokset käyttävät haluamiaan lääkäreitä, koska tietävät saavansa heiltä tilaamansa raportit! Normaalisti käyttäytyvästä pienestä pojasta tehdään paperilla täysi sekopää ja näin pilataan lasteni elämä täysin! Uhkailevat ottavansa poikani koulusta pois ja järjestävänsä pojalleni kriisijakson psykiatrisella osastolla! Heidän suunnitelmansa ei saa toteutua ja jonkun pitää puttua tilanteesen! Jotain apua nyt saatana! En vaan ole saanut sitä mistään, vaikka olen sitä kaikkialta pyytänyt! Vanhempana olen täysin voimaton ja mielipiteeni ei merkitse mitään! Meidän kanta on jyrätty poikkeuksetta joka kerta ja näitä tapauksia on kymmeniä! En käsitä miten joku ihminen voi olla noin kamala! Täysin epäinhimillistä ja tunteetonta toimintaa! Seesvuori täytyy saada pysäytettyä! Hän kehui juuri viime palavarissa, että hänen vastuullaan on yli sata lasta! Kuinka monen ihmisen elämän hän onkaan jo ehtinyt pilata! Ja kuinka kauan hänen rikollisen toimintansa annetaan vielä jatkua!

Lapset eivät ole olleet kotona jouluna kolmeen vuoteen. Aiemmin palaverissa sovittiin, että kaikki neljä lastani pääsee tänä vuonna jouluksi kotiin ja lomaa vielä pidennettäisiin. Kaikki lapset olivat aivan onnessan kuullessaan pääsevänsä jouluksi kotiin! Lastensuojelun sosiaalityöntekijä Seesvuori kuitenkin päättikin, että pienemmät lapset eivät pääsekään jouluksi kotiin! Hän myös päätti, että lomaa ei pidennetä ja isommat lapset saavatkin olla jouluna kotona vain kaksi päivää! Tulevat aaton aattona ja joutuvat lähtemään tapanin päivänä! Mitään syytä hän ei toimilleen ilmoittanut! Tilanne on aivan kamala ja Seesvuoren rikollinen toiminta on saatava loppumaan! Hän on pilannut elämämme aivan täysin! Aivan uskomatonta, että hän saa jatkaa rikollista toimintaansa kenenkään puuttumatta asiaan! Olen menettänyt kaiken lapsiani myöten, enkä kykene tekemään asialle mitään! Tämä on todella raukkamaista, alhaista ja sairasta toimintaa! Mitään syytä hän ei ole ilmoittanut, eikä mitään syytä myöskään ole olemassa lasten tapaamisten eväämiselle!

Olen aiemmin ilmoittanut Seesvuorelle, että tekstiviesti ei ole pätevä tapa ilmoittaa tällaisista asioista. Vastasin hänen tekstiviestiinsä, että en hyväksy hänen tapaansa ilmoittaa tekstiviestillä asiasta, enkä hyväksy myöskään tapaamisen perumista. Ilmoitin odottavani hänen yhteydenottoa puhelimitse, mutta mitään puhelua ei ole tullut.

Vietän nyt siis viikonlopun yksin sen sijaan, että viettäisimme lasteni kanssa joulua, kun eivät kerran pääse jouluksi kotiin! ja odotan mitä kamalaa he päättävät lapseni kohtalosta maanantaina! Mikä vittu näitä ihmisiä vaivaa! Pitäisihän minulla olla oikeus osallistua lapseni asioista päätettäessä! Tilanne on täysin sietämätön, emmekä kykene yksin heitä pysäyttämään! Pilaavat terveen poikani elämän perusteettomilla päätöksillä! Apu olisi enemmän kuin tarpeen!

19.12.2016

Yritin tänään aamusta asti saada kiinni minulle viime torstaina soittanutta PKS:n työntekijää, mutta puheluni menivät suoraan vastaajaan. Tämän työntekijän nimi muuten oli Kati Lehtimäki. En muistanut nimeä tuolloin perjantaina, kun kirjoitin asiasta. Sitten yritin saada lastensuojelun sosiaalityöntekijä Seesvuorta kiinni, mutta hänen numerostaan vastasi hänen nykyinen puskurihenkilönsä. Puskurihenkilöt ovat henkilöitä, jotka yhdistävät ainoastaan puhelut, jotka ovat sossuille mieluisia. Hän lupasi yrittää tavoittaa Seesvuoren. Hetken kuluttua hän soitti ja kertoi, että Seesvuori oli kertonut olevansa paikalla puhelintuntina ja pyysi soittamaan silloin uudelleen! Hieno systeemi. Tämän jälkeen lähetin tekstiviestin pks:n Kati Lehtimäelle ja tiedustelin milloin ja missä tämä poikani kriisipalaveri on tarkoitus järjestää. Hän ilmoitti pari tuntia myöhemmin ajan ja paikan, mutta kello oli jo niin paljon etten ilman omaa autoa ehtisi tapaamiseen ja tämän kyseinen henkilö taisi hyvin tietääkin. Seuraavaksi kysyin häneltä miksi meitä ei oltu kutsuttu tapaamiseen. Hän vastasi, että kutsui meidät silloin torstaina puhelun yhteydessä. Silloin hän sanoi ainoastaan tapaamisen olevan maanantaina, eikä mitään sen tarkemmin paikasta tai kellon ajasta. Lisäsi vielä, että ei tässä muillekaan ole kirjallisia kutsuja lähetetty! Voi vittu että kehtaa! En siis päässyt tapaamiseen ja sain juuri äsken puhelun tältä pks:n akalta. Olivat päättäneet pistää poikani kriisijaksolle psykologiselle osastolle, kuten arvelinkin! En jumalauta voi käsittää mikä näitä ihmisiä vaivaa! Kuinka joku voi työkseen aiheuttaa ihmisille tällaisia ongelmia! Ja miten on mahdollista, että neljä päivää sitten kuulin ensimmäistä kertaa pojallani olevan jotain ongelmaa käytöksensä kanssa ja nyt hänet on jo päätetty sulkea osastolle! Viimeisimmän tiedon mukaan pojallani sujuu koulu hienosti, on saanut kahdesta viimeisimmästä kokeesta molemmista kympin ja muutenkin kaikki on ollut hänellä hyvin. Nyt alle kuukautta myöhemmin ollaan siinä pisteessä, että hänet on syytä laittaa laitokseen, koska sossun ja pks:n mielestä huoli on niin kovin suuri! Poikani on kuulemma suutuspäissään huitaissut, näyttänyt opettajalle keskisormea, sekä potkaissut siskoaan jalkaan. Tämä oli selvitys jonka sain silloin torstaina pks:n työntekijältä. Jaa niin, sanoi hän myös poikani oireilevan? Sen tarkemmin hän ei asiaa selvittänyt. Pyytäessäni kirjallista selvitystä asiasta hän sanoi, että saan sen seurantaraporttien yhteydessä. Nämä raportit tehdään kolmen kuukauden ajanjaksolle, tai ainakin pitäisi. Eräskin raportti oli koko vuoden ajalle. Lisäksi en näitä raportteja heiltä vaatimuksista huolimatta ole saanut ja jos jonkun raportin ovat lähettäneet, ovat raportin tiedot olleet hyvin vajavaiset ja karsitut. Kaikki olennainen tieto on poistettu, tai jätetty täysin kirjaamatta. Kirjatuksi tulevat yksittäiset lasten kiukunpurkaukset, joita mahtuu kolmen kuukauden ajanjaksolle aina jokunen, jotta saavat normaalit asiat näyttämään riittävän ikäviltä. Eli hän ajatteli minun odottavan kuukausia heidän muuteltua versiotansa lääkärin lausunnosta sen sijaan, että vaatisin lausunnon lääkäriltä itseltään! Torstain puhelussa hän myös sanoi, että eihän tässä olla lasten kotilomaa perumassa, vaan mikäli loma nyt viikonloppuna ei toteudu sitä vain siirretään ja kyseli kovin kiinnostuneena sopiiko meille, että lapset tulisivat kotilomalle heti kuluvan viikon aikana. Tänään tiedustellessani asiaa hän sanoi,että ei hän voi asiaan puuttua ja käski olemaan yhteydessä sossuun! Antavat jatkuvasti katteettomia lupauksia saadakseen lasten vanhemmat suostumaan heidän rottamaisiin toimiinsa! Kunpa tulisi sota ja...

16.03.2017

Poikani kävi Helmikuussa muutaman viikon kriisijaksolla psykiatrisella osastolla ja sai sieltä aivan mainion lausunnon! He eivät koko kriisijakson aikana huomanneet pojallani mitään moitittavaa käytöksen suhteen, vaan päin vastoin kehuivat poikaani kohteliaaksi, muut huomioon ottavaksi kiltiksi ja tottelevaiseksi pojaksi. Lastensuojelun sosiaalityöntekijä kuitenkin päätti, että poikani ei voi enää jatkossa asua yhdessä siskonsa kanssa samassa sijaisperheessä vakavien käytös ongelmien vuoksi. Siskoni yritti jälleen saada poikani luokseen asumaan, mutta sossun mielestä asuminen laitoksen ulkopuolella ei vakavan häiriökäyttäytymisen vuoksi ole tällä hetkellä mahdollista ja päätti sijoittaa hänet lastenkotiin! Aiemmin sijoituksen alussa siskoni kävi sijaisperhevalmennuksen ja sai kiitettävän arvostelun sijaisperheenä toimimiseen, mutta Sossu Seesvuori päätyi sijoittamaan lapseni mieluummin laitokseen ja toiseen sijaisperheeseen sillä perusteella, kun hänen mielestään siskoni on vaikea sanoa minulle ei? Nyt hän kuitenkin sijoitti poikani samaan lastenkotiin, jonka johtajaa olen syyttänyt vakavistakin rikkomuksista ja rikoksista. Yhteistyö on ajan mittaan käynyt täysin mahdottomaksi laitoksen työntekijöiden ja johdon valehtelun, asioiden pimittämisen, lasteni kaltoinkohtelun ja manipuloinnin vuoksi. Sosiaalityöntekijä Seesvuori ei ole kuitenkaan tehnyt asioille yhtään mitään, vaan juuri päinvastoin hän antaa laitoksen johtajan jatkaa sairasta rikollista toimintaansa ja edesauttaa lasteni elämän pilaamisessa. Palaverissa yritin selittää, että lääkärin lausunto ei anna aihetta toimenpiteille, mutta jankkasivat minulle, että mitään ei ole tutkittu, vaan kriisijakson oli vain tarkoitus pysäyttää poikani itsetuhoinen toiminta. Nyt kuitenkin käyttivät itse lausuntoa oikeuttaakseen sijaishuoltopaikan vaihdoksen. Kukaan ei näemmä kiinnitä huomiota lausunnon sisältöön, vaan ainoastaan sossun sana painaa! Alan hiljalleen ymmärtämään mikä tässä on taustalla. Sossu sattumalta möläytti, että kyseisestä laitoksesta on kotiutumassa täysi-ikäinen asukas, joten hups, pojalleni piti keksiä joku ongelma, että saadaan hänet siirrettyä! Sossun piti saada ystävänsä omistaman laitoksen vapautuva asukaspaikka nopeasti täytettyä ja teki sen poikani kustannuksella. Väitti aiemmin, että hän ei tunne ennestään laitoksen henkilökuntaa, mutta ajan mittaan hän on jäänyt kiinni lukuisia kertoja möläyttäessään asioita laitoksen johtajasta ja sukulaisista mitä hän ei tietäisi ellei hänellä olisi henkilökohtaista suhdetta heihin. Eikä yksikään ihminen tekisi toistuvia perheellemme kohtalokkaita lastensuojelulain rikkomuksia pyyteettömästi! Tätä asiaa en vielä kykene todistamaan, vaikka itselläni ei olekaan asiassa mitään epäilystä. Veikkaisin hänen saavan laitoksen johtajalta mukavan bonuksen toiminnastaan laitoksen hyväksi! Sain kuluvalla viikolla kyseisen lastenkodin tekemän selvityksen lapsistani huostaanoton purkuun liittyen. Lapsistani selvitys ei juurikaan mitään kertonut, mutta sitäkin enemmän oli valheellista psykologitason analysointia minusta ja lasteni äidistä ja siitä miten olemme niin haitallista ja useammassa yhteydessä mainitusti jopa vaarallista seuraa lapsillemme nyt kun heidän myönteinen kehityksensä on viimein alkanut kotona asumisen aiheuttamien psyykkisten traumojen vuoksi! Kukaan vaan ei ole kertonut minulle mitä nämä traumat ovat ja miten ja missä ne ilmenee? Lisäksi kukaan ei ole allekirjoittanut kyseistä virallista selvitystä! Pyysin sossua poistamaan kyseisen selvityksen, mutta hänen mielestään dokumentti oli täysin pätevä ja pyysi minua tekemään asiasta halutessani valituksen! Ja kaikkihan toki jo tiedämme mihin se johtaa! Uskomatonta, että he voivat levittää moisia valheita, joita käyttävät esim. hallinto-oikeudessa meitä vastaan kenenkään asiaan puuttumatta! Lisäksi kyseinen selvitys sisälsi jälleen tietoja, joita ei lain mukaan pitäisi koko laitoksen henkilökunnalla olla! Olen ajan mittaan ilmoittanut kymmeniä kertoja sosiaalityöntekijä Seesvuorelle hänen rikkovan salassapitovelvollisuutta asioitamme levittäessään, mutta sama ongelma on toistunut hänen toiminnassaan koko sijoituksen ajan! Kovin usein näitä henkilökohtaisia tietojamme on vuotanut juurikin tähän tiettyyn lastesuojelulaitokseen! Onneksi olen viimeiset pari vuotta nauhoittanut kaikki käymämme keskustelut, joten pystyn tarvittaessa todistamaan väittämäni. Vielä kun löytäisin sen viranomaisen, jolla olisi halua saada nämä rikokset perhettäni kohtaan loppumaan!

10.07.2017

Alkukesän olen saanut olla melko rauhassa sossun suhteen lukuun ottamatta hänen minusta tekemiä rikosilmoituksia. Hän teki rikosilmoitukset kunnianloukkauksesta koskien tätä blogia ja laittomasta uhkauksesta, koska puhelimessa kysyin eikö häntä pelota kulkea kadulla jos hoitaa virkaansa kuten hoitaa, kun kuka tahansa saattaa hehdä mitä tahansa. Eli en uhkaillut häntä, vaan ihan aidosti ihmettelin miten hän on selvinnyt, koska rikkoo perheitä ja lakia täysin tunteettomasti. Itse ainakin pelkäisin oman henkeni puolesta, jos olisin syyllistynyt samoihin rikoksiin mihin hän!

Lisäksi ovat tilanneet pojalleni ajan tays:n lasten psykiatriselta poliklinikalta, koska ensimmäinen poikani saama lausunto ei ilmeisesti miellyttänyt sossua! Ensimmäinen lausuntohan tulikin Hämeenlinnasta ja ilmeisesti Seesvuorelle tuli yllätyksenä, ettei siellä tehdäkään sossumyönteisiä lausuntoja suoraan tilauksesta ja nyt kokeilevat saada Tampereelta tilaamansa huostaanoton jatkoa puoltavan lausunnon! Saa nähdä miten käy. Itse tunnen poikani ja tiedän ettei hänen käytöksessään ole mitään ongelmaa, mutta kun ei näistä viranomaisista koskaan tiedä. Palaverissa tays:ssa ainakin muistivat useaan otteeseen korostaa kuinka tärkeää on yhteistyö ja kuinka suuri merkitys heidän lausunnollaan on! Ensinnäkin minulle kerrottiin kyseessä olevan vanhempien tapaaminen, mutta kyseessä olikin verkostopalaveri ja olin taas yksin noin kymmenen hengen vastustajajoukkuetta vastaan. Itselläni ei ole ennestään pahaa sanottavaa tays:n lasten psykiatrisesta, mutta mikäli hommaa jatketaan elokuussa samaan malliin mihin kuukausi sitten ensimmäisessä tapaamisessa jäätiin, niin oikeutemme vanhempina tallotaan vielä nykyistäkin syvemmälle maan rakoon!

Sossu yhdessä Kangasalan perheneuvolan kanssa saivat meidän vanhempien voimakkaasta vastustuksesta huolimatta määrättyä vanhimmalle pojalleni conserta lääkityksen noin vuosi sitten. Lääkityksen alettua en huomannut poikani käytöksessä mitään muutosta. Poikani on aina ollut vilkas, mutta kotona ei milloinkaan ole ollut mitään ongelmaa asian kanssa. On riittänyt, että olemme keksineet pojalle jotain tekemistä.

Kesäkuun alussa ihmettelin, kun poikani oli normaalia huomattavasti hiljaisempi puhelimessa ja ilmaisin huoleni myös lastenkodin henkilökunnalle. He kertoivat seuraavansa tilannetta. Viikko tämän jälkeen mainitsin asiasta uudelleen saamatta mitään vastausta. Sovimme, että vien poikani kaupungille syömään ja viettämään aikaa, jotta saisin selville mikä häntä painaa. Silloinkaan minulle ei selvinnyt mitään. Seuraavana viikonloppuna lasten ollessa kotona huomasin poikani olevan edelleen hieman omituinen. Viikonlopun jälkeen mainitsin taas asiasta lastenkodin henkilökunnalle, eivätkä he maininneet edelleenkään mitään. Muutamaa viikkoa myöhemmin kuulin pojaltani, että hänen lääkityksensä on tauolla. Eli ilmaisin huoleni poikani voinnista useassa eri yhteydessä, eikä kukaan laitoksen henkilökunnasta vaivautunut mainitsemaan asiasta! Myöskään poikani lääkäri Kangasalan perheneuvolasta ei ilmoittanut meille asiasta, vaikka olen aiemmin vaatinut häntä ilmoittamaan meille vanhemmille kaikista poikaani koskevista asioista. Itse asiassa hän ei ole kertaakaan ottanut yhteyttä meihin vuoden aikana, vaikka poikani on siellä edelleen joutunut käymään.

12.09.2017

Sosiaalityöntekijän tästä blogista tekemän kunnianloukkaus rikosilmoituksen vuoksi sain 05.09.2017 Tampereen käräjäoikeudesta tuomion. Maksettavaa tuli noin 4000€. Lisäksi tuomio tuli laittomasta uhkauksesta, koska puhelimessa aidosti ihmettelin kuinka hän uskaltaa kulkea kadulla, koska tehtailee perättömiä väittämiä, rikkoo vaitiolovelvollisuutta, tekee asiakirjaväärennöksiä, muokkaa muiden asiakirjoja palvelemaan omia intressejään, sekä puuhailee kaikkea muuta sosiaalityöntekijän työnkuvaan kuulumatonta. Jatkossa jätän nimet mainitsematta välttyäkseni uusilta aiheettomilta tuomioilta. Mikäli lukijoista löytyy kohtalontovereita, tai asiasta muuten vain kiinnostuneita niin ottakaa ihmeessä yhteyttä! Asioita on helpompi hoitaa, kun mukana on useampi totuudesta kiinnostunut.

28.02.2018

Aiemmin saamani tuomion vuoksi perheemme tuhoamisesta vasstannut sosiaalityöntekijä joutui jättämään perheeni rauhaan, mutta hänen vähintäänkin yhtä sairas työparinsa saa edelleen jatkaa tuhotyötään! Kostoksi päättivät perua lasten kotilomat ja takavarikoida lapsilleni juuri ostamani uudet puhelimet. Pian tulee kuluneeksi puoli vuotta siitä, kun olen lapseni viimeksi nähnyt. Aiemmin puhuimme puhelimessakin päivittäin, mutta nyt saan puhua nuorimman tyttöni kanssa tunnin ja muiden kanssa puoli tuntia viikossa. Pariin kuukauteen en edes tiennyt tämän kertaista valhetta toiminnalle, mutta sitten kuulin lasten altistuvan heidän mielestään kotona väkivallalle? Mitenkään eivät asiaa minulle sen paremmin tuolloin perustelleet. Nyt on kirjauksista selvinnyt syy. 7 vuotiaan poikani Dublo legoukkoleikki oli päättynyt oletettujen isän ja äidin kuolemaan. Hah! Itse en muista nuoruudestani yhtään leikkiä, jossa yksikään ukoista olisi selvinnyt hengissä ja saman voi varmastikin allekirjoittaa lähes jokainen mies ja poikalapsen vanhempi! Poikani kävi aiemmin kolmen viikon kriisijaksolla Kanta-Hämeen keskussairaalassa ja sai sieltä totuudenmukaisen lausunnon, eli eivät nähneet siellä mitään sossun esittämää häiriökäytöstä. Lastensuojelu päätti kuitenkin vastoin ammattilaisten lausuntoa, että poikani käytös on niin vaarallista, ettei hän voi jatkaa asumista sijaisperheessä. Ehdotimme muuttoa siskoni luo, mutta sekään ei sossuille käynyt. Siirsivät poikani laitokseen Kangasalle, jotta saivat asiakkuuden siirrettyä TAYS:n lastenpsykiatriselle. Kolmen käynnin jälkeen totesivat tämän kotona jollakin tavalla ilmenevän väkivallan ja antoivat siitä lausunnon. Itse näen tilanteen niin, että sossu luuli Kanta-Hämeen lastenpsykiatrisen pelaavan samaa sairasta peliä kuin hekin, mutta toisin kävi. Tästä syystä siirsivät poikani, kun tiesivät TAYS:sta saavansa juuri haluamansa meitä vanhempia mustamaalaavan lausunnon. Uhkailivat minuakin heti ensimetreillä, että jos en tule lastensuojelun kanssa toimeen, niin he tulevat ehdottamaan tapaamisten rajoitusta ja niinhän he myös tekivät. Eikä kyse ole yhteistyökyvystä, vaan yhteistyöhalusta. On päivänselvää etten ikinä tule näiden elämämme pilanneiden henkilöiden kanssa toimeen! Suomessa vain on tehty vlähes mahdottomaksi sosiaalityöntekijän vaihto ja siitäkös nämä sadistit ovat onnellisia!

Tarmo Vienovirta Akaa