Lastensuojelulaitoksen lastensuojelua Eurassa 2010

02.07.2018

Paremman lastensuojelun puolesta ry:hyn otti entinen laitoksen kasvatti yhteyttä ja kertoi oman järkyttävän kokemuksen laitoksessa asumisestaan. Nuo vuodet ovat muuttaneet hänen omaa "minäkuvaansa", ja ovat vaikuttaneet jokapäiväiseen elämään, jotka näkyvät esim.ahdistuksena uusissa ihmissuhteissa. Kirjoituksessa esiintyvien henkilöiden nimet muutettu.

""Olin tuolloin 8 vuotias juuri huostaanotettu poika. Sossut olivat käyttäneet yhtenä perusteena ettei äiti pidä lapsestaan huolta. No kuinkas kävikään..

Vähän sijoituksen jälkeen 8 vuotiaana olin toisen laitoksessa asuvan nuoren 16-vuotiaan Erkin kanssa hyppimässä trampoliinilla. No Erkki ehdotti minulle että menisimme metsään muutaman sadan metrin päähän pois laitoksen näkyviltä rakentamaan salamajan.

Tottakai 8 vuotiaana suostuin tähän ja kävimme kysymässä luvan ja lupa myönnettiin.

Kun olimme saapuneet Erkin kanssa metsään otti Erkki kepin ja uhkasi hakata minut jollen häntä tottele. kun suostuin Erkki veti housunsa alas ja käski minun tehdä hänelle asioita joita en olisi halunnut tehdä. Ensin kun en suostunut kun se oli niin inhottavaa sain kepistä heti. Yritin myös lähteä, mutta tuli kepistä ja Erkki piti kiinni. Loppujenlopuksi olin niin peloissani etten enää uskaltanut vastustaa Erkkiä.

Seuraavaksi Erkki halusi sukupuoliyhdyntää ja pyysi minua pyllistämään ja tottelin hetken kuluttua hän halusi vaihtaa osia ja kun hän oli kontallaan vedin siis housut jalkaan ja lähdin juoksemaan.

Erkki huusi ettei saisi kertoa kellekään mutten tietenkään totellut vaan juoksin itkien aikuisen syliin ja kerroin tapahtuneen.

Jälkiseuraukset:

Asiasta tehtiin rikosilmoitus ja tuomiona oli sakkoa. Määrää en edes tiedä/muista. Ja laitos antoi ns. "Kotiarestia"

Ei muuta..

Henkisesti en tavallaan vieläkään ole päässyt tapahtuneen yli.

Mietin 12-14 vuotiaana että olenko homo vai hetero vain ja anoastaan tämän takia. 14 vuotiaana ymmärsin tykkääväni tytöistä. Mutta heterona oleminenkin vaati mietiskelyä että voinko ja saanko olla hetero vaikka haluaisin.

Pahinta ehkä on että en pysty tämän takia olemaan suhteissa minun ikäisten tai sitä vanhempien ihmisten kanssa, koska ahdistun.

Tapauksen jälkeen Erkki jatkoi asumistaan samassa laitoksessa kanssani, jonka takia aloin kärsiä ahdistus ja paniikki kohtauksista.

Näin laitos huolehtii ja näin rankaisee....